Då jag tyckte det var spännande att få covid igen, för andra gången på ett år. Så har jag i snart en vecka bott i soffan och inte gjort ngt annat än virkat. Men resultatet har blivit en hel serie med figurer. Något som jag tänkt på ett bra tag men har liksom aldrig fått tummen ur att göra det. Men nu så!

Första kompisen ut, med färdigskrivet mönster är Pie Bunny. Här har jag virkat den med tre olika garner och tre olika storlekar på virknålar. Den minste (som mönstret utgår ifrån) är virkad i Catona från scheepjes, beroende på om man virkar hårt eller löst så kan man behöva förbereda sig med 2 nystan. Denna blir ca 13 cm hög.

Mellankaninen är virkad i Cahlista, också den från tillverkaren Scheepjes. Denna blir ca 17cm hög. Säkerhetsögonen är 12mm. Om du ska virka i Cahlista eller ngt liknande garn så behöver du två nystan och virknål 3,5mm.

Den stora och extra mjuka kaninen är virkad i ett sammetsgarn från DMC. Jag har använt 2 nystan, virknål 5mm och 15mm säkerhetsögon. Denna gosiga blir hela ca 27cm stor och mycket kramgo!

 

Det kommer komma ut fler figurer i denna serien som jag har valt att kalla SWEETIES, men just nu får ni hålla tillgodo med Sweetie Pie Bunny, dels för att det tar tid att skriva mönster, dels för att jag och resten av familjen ligger och är dåliga i covid.

Men här kommer mönstret, i både svenska och Engelska att ladda ner!

Sweetie Pie Bunny SVENSKA pdf  Sweetie Pie Bunny English Pdf